Hittills en bra helg!

Fått upp sonen i tid denna helg. Läs 11-12-tiden. Han har ätit sin frukost vid datorn. Middag med oss. Igår kväll tittade vi på filmen Nyckeln till frihet med Tim Robbins och Morgan Freeman och han satt med och tittade hela tiden. Superkoncenterad hela tiden. Oftast när vi sitter i soffan på kvällen är han med oss, men då i sin youtubevärld med hörlurar på. 

När han skulle lägga sig kikade han på sig själv i spegeln, sade ‘jag är långhårig, jag behöver klippa mig’. Jag svarade att jag kan fixa en klipptid! Nej, sade sonen. Nähä sade jag. Han har inte varit hos frissan sedan i maj. Snart tofsdags!  Jaja, mår han bara bra så får väl håret växa på.

Flera frågar om sonens skolgång. Men hur går det med betygen? Kommer han inte efter? Han behöver ju gå i skolan, träffa kompisarna… Det är klart att betygen rasat. Ja, han kommer efter. Eller, vem kommer han efter?! Inte sig själv i alla fall. 

Ingen hade varit gladare än honom och vi föräldrar om han orkade gå till skolan och gå i skolan. Men sedan snart ett år funkar inte det. Han säger själv att han är trött i hjärnan. Hur lätt är det att vara, lära och umgås då?

Vi hoppar frisörbesöket ett tag till. Det är inte värt att slösa hans energi på det. Den sparar vi till viktigare saker. Som att få goa prat med honom vid sängkanten på kvällarna till exempel.

Annons

2 tankar på “Hittills en bra helg!

  1. Hej, följer din blogg. Det är mycket igenkänning från vårt liv med vår 15- åriga dotter. Ömsom hopp och ömsom förtvlan, nästan ingen skolgång sen åk 8 och nu sista terminen åk 9. Jag har inte följt din blogg från start. Hur gammal är din son?

    • Hej! Startade bloggen för ett drygt år sedan, kom sedan av mig, men fick fart igen för några månader sedan. Sonen fyller 15 i maj. Visst är det ett bergochdalbaneliv vi lever ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s