Varför jag skriver

Ja, det är något jag bara måste göra. Har alltid gillat text, gillat att skriva, spara på citat. Hittade denna text av Kristina Lugn idag

”Jag är det enda arbetsredskap jag har. Jag är min arbetssituation också. Jag skulle mycket hellre vilja vara något annat och ibland försöker jag verka som om jag vore det. Men jag är och förblir det enda kapital jag har att röra mig med. Därför måste jag hålla mig själv i så pass gott skick att jag kan skapa en marknad för mig.”

Handlar väl inte så mycket om skrivande men texten slog an något i mig. Typ som ‘jag skriver, alltså är jag’. Och det är något med text som berör. Jag hoppas jag kan beröra med de texter jag skriver här, i denna blogg.

Jag behöver få ur mig vissa saker, en sorts bearbetning av allt som händer i livet med sonen. Ibland behöver det ut direkt, ibland tar det längre tid, ibland landar det fint inombords.

Referens:
Lugn, K. 2000: Tal till Sveriges polischefer. Anteckningar till ett anförande vid länspolismästarmötet i Bålsta den 18 november 1999. Dagens Nyheter, Tisdagen
den 15 februari 2000, s. B2.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s